Ontspan!

We genieten, we leven, we werken, we sporten, we fietsen, we slapen, we stressen.
We: jij en je lichaam. Je lichaam doet overal aan mee en is er altijd. Rust en ontspanning zijn factoren die te vaak worden onderschat.

Je laten masseren is iets wat de meesten niet vaak doen, terwijl we allemaal heel hard roepen hoe lekker en fijn het wel niet is! En dat is het ook, maar er zijn veel meer redenen waarom een massage goed voor je is…Slide1

Slaap goed!
Ooit in slaap gevallen op de massagetafel? Verscheidene studies hebben al aangetoond dat een massage effect heeft op deltagolven in je hersenen. Deze hersengolven zijn verbonden met je diepe slaap. Daarnaast vermindert het stresshormoon en worden er meer stofjes aangemaakt waardoor jij je ontspannen voelt. Conclusie: rust in je lichaam en geest. Slaap lekker!

Tijd voor jezelf!
Naast het feit dat je heerlijk ontspannen wordt van een massage is het goed om een moment voor jezelf in te plannen. Rondom alle drukte van de dag hebben veel mensen weinig tijd voor zichzelf. Doorbreek je patroon en plan wat tijd in om jezelf even te verwennen!

Boost je immuunsysteem!
Mensen die veel stress ervaren, zijn vaker ziek. Een massage stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen waardoor je lichaam eenvoudiger ziekteverwekkers kan tegengaan.

Voel je goed!
Tijdens een massage maakt je lichaam serotine en dopamine aan die eraan bijdragen dat je je beter voelt. Daarnaast wordt tijdens de massage het stresshormoon in je lichaam verminderd. Dit zorgt ervoor dat je bloeddruk omlaag wordt gebracht en dat je een heerlijk ontspannen gevoel krijgt. Voel je goed!

Functioneer beter!
Een massage zorgt voor een betere doorbloeding. Hierdoor worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Dit heeft een positief effect op je stofwisseling. Je bloeddruk daalt en je lichaam functioneert beter.

Minder pijn!
Massage kan klachten verminderen. Het is met name effectief tegen nek-, schouder- en hoofdpijn. Maar ook sporters kunnen door een massage hun spierpijn sterk verminderen, sneller herstellen van blessures en blessures voorkomen.

Tot snel dus!