Welke massage is geschikt voor jou?

De winterperiode breekt weer aan. Het is eerder donker, de dagen lijken korter, de drukte op werk is weer toegenomen nu de zomer echt voorbij is en je weerstand kan weSlide1l een oppepper gebruiken.

Je voelt je moe of uitgeblust. Je hebt last van zeurende pijn in je schouders of rug. Misschien heb je wel een blessure opgelopen of merk je dat een blessure sneller terugkomt wanneer je weer begint met sporten.

Masseren is doeltreffend om spieren los te maken, klachten te verminderen, de bloedcirculatie op gang te helpen en uiteraard om te ontspannen. Je laten masseren is echter iets wat de meesten niet vaak doen, terwijl we het allemaal wel goed kunnen gebruiken en er echt van kunnen genieten. Hand & Huid biedt drie type massages. Welke past bij jou?

Ontspanningsmassage
Heerlijk genieten van een ontspanningsmassage? Dat kan! Tijdens deze mass
age voel je de spanning van je lichaam wegglijden. Je stapt even uit de dagelijkse stress en sleur. Uiteindelijk ga je heerlijk ontspannen de deur weer uit!
TIP: plan je massage op een avond waarop je even niets hoeft, zodat je goed kan nagenieten.

Sportmassage
De naam sportmassage kan misleidend zijn. Het betekent niet dat deze massage alleen geschikt is voor fanatieke sporters, ook voor mensen die niet of weinig sporten is deze massage de oplossing voor eventuele klachten. Niet alleen sportactiviteiten hebben een effect op je lichaam, ook factoren als stress of een verkeerde houding kunnen resulteren in klacht
en.
Een sportmassage heeft als doel om je spieren in goede conditie te houden. Een sportmassage stimuleert je doorbloeding, waardoor afvalstoffen en vocht sneller worden afgevoerd. Het werkt dus herstel bevorderend. Daarnaast is de sportmassage goed ter voorkoming of genezing van blessures. Ook voor de aanleg van sporttapes kun je bij Hand & Huid terecht.

Zwangerschapsmassage
Het doel van de zwangerschapsmassage is uiteraard ook: ontspannen. Negen maanden lang onderga je veel veranderingen, ook lichamelijk. Een ‘ gewone’ massage is niet geschikt tijdens je zwangerschap. Uiteraard moet de houding worden aangepast (zo lig je op je zij en op je rug), maar ik houd daarnaast ook rekening met drukpunten.

Door de massage kunnen zwangerschapskwaaltjes als rugpijn, vermoeide benen, verminderde bloedcirculatie en misselijkheid verminderd worden. Door de massage verbetert de bloedsomloop, waardoor jij en je kindje meer zuurstof en voedingsstoffen op kunnen nemen. Daarnaast verlicht de massage ook eventuele geestelijke en emotionele spanningen. Ontspannen tijdens de massage is belangrijk en daarnaast ga je ook ontspannen samen met je kleintje weer naar huis.

Tip: deze massage kan gegeven worden vanaf 3 maanden zwangerschap tot aan de bevalling. Uiteraard zal ik tijdens de intake rekening houden met je wensen. Je moet je op je gemak voelen, helemaal als je zwanger bent.
P.S. Deze massage is ook leuk om cadeau te doen!

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op of kijk verder op de website.

Tot snel!
Irene Fokkens